Spaghetti met courgette en paprikapesto

home > hoofdgerechten > Spaghetti met courgette en paprikapesto

Ovengrill voorverwarmen. Paprika’s halveren en zaadlijsten verwijderen. Paprikahelften op snijvlak op bakplaat leggen en met 1 eetl. olie besprenkelen. Bakplaat onder grill schuiven en paprika’s ca. 10 min. roosteren, tot vel zwartgeblakerd is. Paprika’s afgedekt iets laten afkoelen, dan is vel makkelijker te verwijderen. Gepelde paprika’s met 3 eetl. olie, knoflook en kaas pureren ( met staafmixer of keukenmachine). Op smaak brengen met zout en peper. Spaghetti in ruim kokend water met zout volgens instructie op verpakking beetgaar koken. Courgette in plakken snijden en met 2 eetl. olie bestrijken. Courgette en spek op bakplaat uitspreiden en onder grill 4-5 min. per kant roosteren, tot courgette gaar is en spek krokant. Spaghetti afgieten en over vier diepe borden verdelen. Paprikapesto, courgette, olijven en spek erover verdelen.





Ingrediënten voor 4 personen

2 gele paprika’s, 6 eetl. olijfolie, 1 teentje knoflook geperst, 100 g geraspte belegen kaas, 400 g spaghetti, 1 courgette, 100 g ontbijtspek in halve plakjes, 100 g zwarte olijven zonder pit, zout, peper