Sperziebonenschotel

home > hoofdgerechten > Sperziebonenschotel

Het vlees in stukjes snijden, de sperziebonen, afhalen, wassen, en in stukken snijden. De aardappels schillen, wassen, in stukken snijden, takje bonenkruid afspoelen. De boter verhitten in een braadpan, het vlees al roerend lichtbruin laten bakken. De ui pellen, snipperen, bij het vlees doen, even meebakken, met zout, en peper op smaak brengen, sperziebonen, aardappels, bonenkruid en het water toevoegen, aan de kook brengen, het gerecht in ca. 75 min. gaar laten stoven, (met deksel op de pan), met zout op smaak afmaken. Lekker met stokbrood.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g rundvlees, 1 kg sperziebonen, 500 g aardappels, 1 takje bonenkruid, 3 eetl. olie, 1 ui, ½ l water, zout, peper