Spinaziepie met eieren

home > hoofdgerechten > Spinaziepie met eieren

Gebruik voor dit gerecht een ronde ovenschaal met een doorsnee van ca. 20 cm. en een rand van ca. 6 cm. hoog. Laat de spinazie op laag vuur ontdooien. Schep er de verkruimelde Boursin, een ei en het eiwit en wat zout en peper door. Bewaar de resterende eierdooier. Kook de overige vier eieren in 8 min. hard, laat ze onder de koude kraan schrikken en pel ze. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien, leg ze op elkaar, rol ze op een licht met bloem bestrooid werkvlak uit tot een ronde lap, zet er de ovenschaal ondersteboven op en snijd een deeglap uit die rondom 2 cm. groter is dan de schaal. Snijd of steek garneringen uit de deegresten. Verwarm de oven voor op 220º C. Schep het spinaziemengsel in de ovenschaal. Druk er de eieren in. Maak de rand van de schaal vochtig met water. Leg het deegdeksel op de schaal en druk de rand rondom stevig aan. Maak in het midden van het deeg een gaatje met een doorsnee van ca. 1 cm. om de stoom tijdens het bakken te laten ontsnappen. Beleg de deksel met de deeggarneringen en bestrijk met de eierdooier, die met een paar druppels water is losgeroerd. Zet de pie ca. 30 min. in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant goudbruin is gekleurd. Serveer warm.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g spinazie á la créme (diepvries), 200 g Boursin met knoflook, 6 eieren, zout, versgemalen peper, 5 plakjes bladerdeeg (diepvries)