Spruitjesstoofpot met ganzenborst

home > hoofdgerechten > Spruitjesstoofpot met ganzenborst

1 eetl. boter verhitten, de ganzenborst daarin rondom aanbraden, wat bouillon erbij gieten, het vlees daarin ca. 35 min. laten stoven, eventueel nog wat bouillon toevoegen. De spruitjes schoonmaken, wassen, de spruitjes aan de onderkant inkruisen. De aardappels schillen, wassen, in blokjes snijden, aardappels en spruitjes bij de ganzenborst doen, rest van de bouillon erbij gieten, het gerecht met zout, peper, geraspte nootmuskaat op smaak brengen, in ca. 25 min. gaar laten stoven. De ganzenborst eruit halen, in plakken snijden, de uien pellen, snipperen, 2 eetl. boter laten smelten, de ui daarin laten fruiten, de zure room erdoor roeren, met zout, peper op smaak afmaken. De plakken vlees erop leggen, peterselie erover strooien. Lekker met een glas rode wijn.





Ingrediënten voor 4 personen

750 g ganzenborst (zonder bot), 500 g spruitjes, 600 g loskokende aardappels, 2 uien, 3 eetl. boter, ¾ l vleesbouillon, 2 eetl. zure room, zout, peper, geraspte nootmuskaat, gehakte peterselie