Stamppot met roergebakken spruitjes
home > hoofdgerechten > Stamppot met roergebakken spruitjes
Aardappels schillen, wassen en in blokjes snijden. Spruitjes schoonmaken en in plakjes van ½ cm. snijden. Ui pellen en fijnsnipperen. In pan met weinig water en zout aardappels in 10 á 15 min. gaarkoken. In wok of hapjespan 3 eetl. olie verhitten. Spruitjes, ui en kerriepoeder al omscheppend ca. 2 min. bakken. 1 eetl. water toevoegen en spruitjes nog ca. 5 min. roerbakken. Aardappels afgieten, met pureestamper fijnstampen en met wat melk en rest van olie tot smeuïge puree roeren. Spruitjes en ui door aardappelpuree scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Tartaartjes is er lekker bij.
Ingrediënten voor 4 personen
1 kg aardappels, 450 g spruitjes, 1 ui, zout, 5 eetl. olijfolie, 1 eetl. kerriepoeder, 1½ dl. melk, versgemalen peper