Stoofschotel van zuurkool en witte kool
home > hoofdgerechten > Stoofschotel van zuurkool en witte kool
Spoel de zuurkool af. Snijd de gepelde uien in dunne ringen. Snijd de schoongebostelde champignons in plakjes. Snijd de salami in blokjes of plakjes. Verhit 50 g boter in een braadpan. Bak hierin de uiringen zacht en glazig. Schep ze uit de pan. Doe de rest van de boter in de pan en bak de champignonplakjes op vrij hoog vuur snel bruin. Schep de plakjes uit de pan en bestrooi ze met zout. Doe de zuurkool en de witte kool met de laurierbladen in de braadpan. Giet zoveel water in de pan dat de groenten voor de helft onder water staan. Voeg het bouillontablet toe. Laat de kool op een middelmatige hittebron ongeveer 30 min. sudderen. Aan het eind van de kooktijd is het water vrijwel verdwenen. Schep de champignons en gebakken ui door de kool en roer er de cayennepeper door. Roer op het laatste moment de salami door dit gerecht. Eet er aardappelpuree bij.
Ingrediënten voor 4 personen
350 g zuurkool, 4 uien, 250 g champignons, 250 g salami (aan 1 stuk), 100 g boter, zout, peper, 1 vleesbouillontablet, 2 laurierbladen, 250 g gesneden witte kool, 1 theel. cayennepeper