Tagliatelle met groene asperges

home > hoofdgerechten > Tagliatelle met groene asperges

Snijd het houtige uiteinde van de asperges af en snijd ze in drieën. Kook de asperges gedurende 7-10 min. in water met een beetje zout. Laat ze uitlekken in een vergiet. Snijd de prosciutto of rauwe ham in reepjes en bak ze gedurende 2 min. zacht in de helft van de olie. Doe de tomatenblokjes erbij en voeg naar smaak zout en versgemalen zwarte peper toe. Laat alles samen nog ongeveer 5 min. rustig pruttelen. Bak op het laatst nog even de asperges mee. Kook de pasta beetgaar, giet het af en meng de pasta meteen met de warme saus. Schep de pasta snel om met de rest van de olie en serveer met een flinke schep grof geraspte kaas.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g groene asperges, 2 dl. olijfolie, 150 g prosciutto of rauwe ham, 3 pruimtomaten, 200 g parmezaanse kaas, 400 g verse tagliatelle, zout, peper