Tortelloni met paprika en gegrilde geitenkaas

home > hoofdgerechten > Tortelloni met paprika en gegrilde geitenkaas

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Kook de tortelloni beetgaar. Laat intussen de paprika’s in een zeef uitlekken en vang het sap op. Leg 2 paprika’s in het ovenschaaltje, verdeel de geitenkaas erover en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Rooster de paprika’s met geitenkaas onder de grill in ongeveer 4 min. goudbruin. Verhit 1 eetl. olie en bak hierin de knoflook zachtjes glazig in ongeveer 1 min. Voeg de rest van de paprika’s met de helft van het sap toe en pureer dit in de keukenmachine of blender tot een gladde saus. Breng op smaak met zout, peper en 1 eetl. basilicum en warm het geheel goed door. Verdeel de tortelloni over twee borden, schenk de saus erover en leg de paprika’s met gegrilde kaas erop. Bestrooi met pijnboompitten en 1 eetl. basilicum.





Ingrediënten voor 4 personen

1 pak tortelloni con ricotta (koelvak), 1 pot geroosterde paprika’s (pot à 345 g), ½ rond geitenkaasje (± 120 g) in plakjes, 2 eetl. olijfolie, 1 teentje knoflook in dunne plakjes, zout, peper, 2 eetl. fijngesneden basilicum, 2 eetl. pijnboompitten geroosterd, ovenschaaltje, keukenmachine of blender