Tournedos au vin rouge

home > hoofdgerechten > Tournedos au vin rouge

Smelt 15 g van de roomboter met de olie in een zware koekenpan. Leg, als het vet zeer heet is, de tournedos in de pan en bak aan beide kanten in 1 min. bruin. Schenk de wijn in de pan, kook een paar sec., zet dan het vuur laag en laat 3 tot 4 min. zachtjes sudderen. Schik de croûtons, die net warm gemaakt zijn op een warme schotel. Leg de tournedos op de croûtons en houd warm. Zet het vuur hoog, roer de jus-poeder door de wijn en kook, tot het mengsel stroperig en ingekookt is. Neem de pan van het vuur. Snijd de rest van de roomboter in kleine stukjes en roer die één voor één door de saus. Kruid naar smaak en roer de dragon erdoor. Schenk de saus over de tournados. Lekker met gekookte aardappels en jonge doperwten.





Ingrediënten voor 4 personen

4 tournedos á 150 g, 50 g roomboter, 1 eetl. olijfolie, 150 ml. rode wijn, 4 ronde croûtons (geroosterd brood rond gesneden), 2 eetl. jus-poeder, 2 theel. gehakte verse dragon, zout, peper