Tournedos met wijnsaus
home > hoofdgerechten > Tournedos met wijnsaus
Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen. Snipper de ui. Zet een koekenpan met een dikke bodem op hoog vuur en laat heet worden. Doe de braadboter in de pan en laat de tournedos aan beide kanten een paar min. bakken tot ze de gewenste graad van gaarheid hebben. Schep ze op een voorverwarmd bord, bestrooi ze met wat zout en peper en laat ze op een warme plaats rusten. Blus de pan af met de fond en de wijn en laat op hoog vuur inkoken tot ca. 3/4 van het oorspronkelijke volume. Klop, van het vuur af, met een garde de koude boter door de saus, waardoor die licht gebonden wordt. Breng op smaak met zout en peper. Schep de biefstukken op de borden en roer het uitgelopen vleesvocht door de saus. Geef de saus apart. Serveer aardappelpuree of aardappelkroketjes bij dit feestelijke gerecht
Ingrediënten voor 4 personen
4 tournedos (haasbiefstukken) van ca. 125 g per stuk, 1 middelgrote ui, 40 g braadboter, zout, versgemalen peper, 1/8 l runderfond, 1/8 l rode wijn, 75 g koude boter, in blokjes