Uien-camemberttaart met noten
home > hoofdgerechten > Uien-camemberttaart met noten
Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de bladerdeeglapjes ontdooien. Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Snijd het ontbijtspek in reepjes. Bak ze even in hete olie en schep ze uit de pan. Fruit de uien goudgeel in het spekvet. Voeg de spekreepjes, de gehakte ongezouten noten bij de ui en laat het mengsel afkoelen. Bekleed de ingevette vorm met bladerdeeg. Prik de bodem hier en daar in met een vork. Klop de eieren los met peper, zout en room. Verdeel de uien-spek-noten mengsel over de deegbodem en giet het eiroommengsel erover. Zet de taart in het midden van de oven en bak hem in 35-40 min. goudbruin en gaar. Snijd de camembert in lange repen, leg deze de laatste 5 min. op de taart en laat de kaas in de oven licht smelten.
Ingrediënten voor 4 personen
6 lapjes diepvriesbladerdeeg, 650 g uien, 100 g ontbijtspek, 2 eetl. gehakte ongezouten noten, 1 eetl. olie, 4 eieren, versgemalen peper, zout, 2 dl kookroom of slagroom, 200 g camembert, quichevorm of springvorm Ø 24-26 cm