Varkenshaas met peren
home > hoofdgerechten > Varkenshaas met peren
Snijd de varkenshaas zo mogelijk in 4 gelijke porties. Meng kerriepoeder en gemberpoeder in een diep bord en rol hier de varkenshaas doorheen. Schil de peren, verdeel ze in partjes en snijd deze in dunne schijfjes. Bestrooi ze met een beetje zout. Verhit de boter en bak hierin de varkenshaas rondom goudbruin. Laat het vlees 10-12 min. garen op een lage stand. Schep de peren in het braadvet en bak ze 1-2 min. per kant. Serveer het vlees, met de perenschijfjes erop, op warme borden of in een warme schaal. Lekker met gebakken krieltjes en broccoli.
Ingrediënten voor 4 personen
600 g varkenshaas (circa 2 stuks), 1,5 eetl. kerriepoeder, 1,5 eetl. gemberpoeder, 3 stevige handperen, zout, 50 g boter