Varkensvlees met bokbier

home > hoofdgerechten > Varkensvlees met bokbier

Snijd het vlees in dobbelstenen. Pel de uien en snipper ze. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees en de uien lichtbruin. Voeg mosterd, azijn, tomatenpuree, tijm, laurierblaadjes en bier toe en stoof zachtjes met deksel 1,5 uur. Snijd intussen de prei in ringetjes en de geschrapte wortel in plakjes. Voeg prei, wortel en gember de laatste 30 min. toe. Maak op smaak met peper en zout.





Ingrediënten voor 4 personen

750 g hamlappen of magere varkenslappen, 2 uien, 2 eetl. olijfolie, 2 eetl. mosterd, 2 eetl. azijn, 1 blikje tomatenpuree (70 g), 1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd, 2 laurierblaadjes, 1 flesje bokbier, 1 prei, 1 winterwortel, 1 eetl. gemberstukjes op siroop, peper, zout