Varkensvlees met kerrie en Chinese kool
home > hoofdgerechten > Varkensvlees met kerrie en Chinese kool
Snijd het vlees en het spek in smalle reepjes. Maak de groenten schoon, snipper de uien, snijd de aardappelen in stukken en de kool in repen. Verhit de boter in een braadpan en bak de spekreepjes krokant. Voeg de reepjes vlees, de uisnippers en de kerrie toe en roerbak ca. 3 min. tot het vlees lichtbruin is. Voeg naar smaak zout en peper toe. Voeg de wijn en de créme fraîche toe en schep de aardappelen en de kool erdoor. Breng de vloeistof aan de kook, leg een deksel op de pan en stoof de groenten en het vlees zachtjes gaar in ca. 20 min. Breng het gerecht op smaak met zout en peper en roer de gesnipperde peterselie erdoor.
Ingrediënten voor 4 personen
400 g ongepaneerde varkensschnitzel, 100 g ontbijtspek, 2 grote uien, 600 g aardappelen, 500 g Chinese kool, 35 g boter, 1½ eetl. kerrie, zout, peper, 1 dl droge witte wijn, 1/8 l créme fraîche, 2 eetl. gesnipperde peterselie