Varkensvleesreepjes met zoete sojasaus

home > hoofdgerechten > Varkensvleesreepjes met zoete sojasaus

Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Uien en knoflook pellen. Uien in ringen snijden. Knoflook snipperen. Vlees in reepjes snijden. Boontjes met zout in 8 min. beetgaar koken. In wok olie verhitten. Vlees op hoog vuur in 3 min. bruinbakken. Ui en knoflook toevoegen en 3 min. meebakken. Sambal en woksaus toevoegen en even meewarmen. Rijst met varkensvleesreepjes en gekookte boontjes serveren. Lekker met kroepoek en atjar.





Ingrediënten voor 4 personen

250 g zilvervliesrijst, 2 uien, 2 teentjes knoflook, ca. 400 g varkensfiletlapjes, 600 g gebroken sperziebonen, 4 eetl. zonnebloemolie, 1 theel. sambal manis, 100 ml woksaus, zoete soja