Vegetarische schotel
home > hoofdgerechten > Vegetarische schotel
De worteltjes wassen, schrappen, in kleine stukjes snijden, de aardappels schillen, wassen, in kleine stukjes snijden, de sperziebonen afhalen, wassen, in stukken snijden, de tomaten in heet water leggen, met koud water laten schikken, ontvellen, steelaanzetten eruit snijden. De tomaten in vieren snijden, de bloemkool schoonmaken, wassen, in roosjes verdelen, de uien pellen, snipperen. De boter laten smelten, de uien, aardappels en sperziebonen ca. 5 min. al roerend daarin aanbakken, met zout, peper, 1 kruidenbouillonblokje, 1 theel. basilicumblaadjes op smaak brengen. Het water erbij gieten, ca. 20 min. laten stoven. De wortel, tomaat en bloemkool toevoegen, het gerecht in ca. 25 min. gaar laten stoven, met zout en peper op smaak afmaken, met 2 eetl gehakte peterselie bestrooien. Lekker met stokbrood.
Ingrediënten voor 4 personen
375 g worteltjes, 375 g aardappels, 375 g sperziebonen, 250 g tomaten, 250 g bloemkool, 2 uien, 50 g boter, ½ water, 1 kruidenbouillonblokje, 1 theel. gehakte basilicumblaadjes, zout, peper, 2 eetl. gehakte peterselie