Vissticks met kerriesaus
home > hoofdgerechten > Vissticks met kerriesaus
Snijd elke visstick in drieën, doe ze in een schaal en sprenkel citroensap erover. Laat de vissticks gedurende 15 min. staan om alles goed te laten intrekken. Smelt de boter in een pan. Strooi de bloem en kerrie erbij en bruineer licht. Voeg vervolgens de vleesbouillon toe. Hierna de zure room. Laat dit mengsel even koken en laat het dan onder voortdurend roeren op een laag afgestelde warmtebron gedurende 5 min. sudderen. Doe de stukjes vis erbij en laat ze in 10 min. warm worden. Kruid alles eventueel wat na met bovengenoemde kruiden. Maak het op smaak af. Dien het gerecht bestrooid met bieslook op. Lekker met witte rijst.
Ingrediënten voor 4 personen
Vissticks ( 2× 400 g kabeljauwfilet of koolvisfilet), 2 eetl. citroensap, 50 g boter, zout, 1 eetl. bloem, 1 eetl kerrie, 350 ml vleesbouillon, 1/8 l zure room, 1 bosje bieslook (of gedroogte bieslook)