Zalm met paddenstoelen-roomsaus

home > hoofdgerechten > Zalm met paddenstoelen-roomsaus

Verwarm de oven voor op 190°C. Borstel de paddenstoelen (of champignons) schoon. Snijd grote exemplaren in plakjes. Smeer de bodem van een vuurvaste ovenschaal dun in met boter. Leg de zalmmoten in de schaal en bestrooi ze met zout en peper. Leg op elke moot een klein klontje boter. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Doe de schaal met zalmmoten in de oven en laat de vis in circa 20 min. nét gaar worden. Verhit intussen de overgebleven boter in een koekenpan en bak de pappenstoelen snel knapperig en lichtbruin. Bestrooi de paddenstoelen met zout en peper. Giet de wijn en slagroom bij de paddenstoelen. Verwarm door en door. Roer een klein beetje water door de maïzena. Bind de dunne saus door de maïzena er door te roeren. Verdeel de paddenstoelen over de borden. Schep de zalmmoten en de saus er bovenop. Schep ook wat saus om de zalm heen en strooi daar fijngehakte dille op. Garneer het gerecht met een plakje citroen. Geef bij dit gerecht pasta of rijst.





Ingrediënten voor 4 personen

ca. 400 g gemengde paddenstoelen (of alleen champignons), 40 g boter, 4 moten zalm, zout, versgemalen peper, 1 glas droge witte wijn, 125 ml slagroom, 1 eetl. maïzena, 1 eetl. fijngehakte dille of peterselie, 4 plakjes citroen