Zuurkool met hamlappen en appelcompote
home > hoofdgerechten > Zuurkool met hamlappen en appelcompote
Aardappels schillen, wassen en in stukjes snijden en met wat zout in ca. 20 min. gaarkoken. Vlees in blokjes van 2 cm snijden. In braadpan 2 eetl. boter verhitten en vlees in ca. 8 min. rondom bruinbakken. Zuurkool laten uitlekken. Ui pellen, snipperen, door vlees scheppen en nog ca. 2 min. bakken. Appelcompote, zuurkool, paprikapoeder, zout en peper door vleesmengsel scheppen en ca. 10 min. zachtjes laten pruttelen. Aardappels afgieten en fijnstampen. Rest van boter en zoveel melk erdoor roeren dat smeuïge puree ontstaat. Puree en zuurkool op smaak brengen met zout en peper. Puree en zuurkool over de borden verdelen
Ingrediënten voor 4 personen
1200 g aardappels, 500 g hamlappen, 3 eetl. roomboter, 500 g zuurkool, 3 rode uien, 1 pot appelcompote (360 g), 2 eetl. paprikapoeder, 200 ml melk