Zuurkool uit Polen
home > hoofdgerechten > Zuurkool uit Polen
Snijdt het vlees in reepjes en bestrooi het met peper en zout. Pel de ui en het knoflookteentje en snipper deze. Maak de zuurkool los met twee vorken. Snijd de salami in blokjes. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui, paprikapoeder en knoflook eventjes. Voeg dan het vlees toe en bak dit mooi bruin. Doe dan de bouillon, zuurkool, salami, laurierblaadje, karwijzaad jeneverbessen, peper en zout toe. Laat dit 30 min. zachtjes stoven.
Roer er dan de zure room door. Lekker met aardappelpuree.
Ingrediënten voor 4 personen
500 g varkensvlees,1 ui1 teentje knoflook, 50g boter, 1 eetl. paprikapoeder, 2dl bouillon, 500 g zuurkool, 150 g salami, 1 laurierblaadje, 1 theel. karwijzaad, 10 geplette jeneverbessen, peper, zout, 1 bekertje zure room