Ajam boemboe roedjak - roedjak van kip

home > indonesische-gerechten > Ajam boemboe roedjak - roedjak van kip

Pel de uien en het knoflook, snipper ze. Was de lomboks en snijd ze in ringen. Maak de uien, het knoflook en de lomboks fijn in een vijzel of met een staafmixer of foodprocessor. Verhit de olie in een wadjan of braadpan, bak de stukken kip rondom bruin, laat ze even uitlekken en bestrooi ze met zout. Giet de helft van de olie uit de pan. Verhit de overige olie en fruit de uienmassa met de laos goudbruin. Voeg de basterdsuiker en een scheutje water toe en laat de saus even koken. Leg de stukken kip in de saus en laat ze in ongeveer 30 min. gaarstoven. Los de santen op in de saus.





Ingrediënten voor 4 personen

3 middelgrote uien, 2 tenen knoflook, 2 lombok merah, 4 eetl. plantaardige olie, 8 kipkarbonades, ½ theel. zout, 1 schijfje laos of ½ theel. poeder, 1 eetl. witte basterdsuiker, 20 g geconcentreerde santen