Babi ketjap pedis - Varkensvlees in een scherpe ketjapsaus
home > indonesische-gerechten > Babi ketjap pedis - Varkensvlees in een scherpe ketjapsaus
Snijd het vlees in blokjes. Pel de uien en het knoflook, snipper ze. Was de lomboks, snijd ze in ringen. Maak de ui, het knoflook, de lomboks, en de djahé fijn in een vijzel of met een staafmixer of foodprocesser. Meng de peper, de nootmukaat en zout naar smaak door de uienmassa en laat het vlees er 30 min. in marineren. Verhit de olie in een wadjan of braadpan en bak het vlees erin aan. Voeg de ketjap en een scheutje water toe en laat het vlees in ca. 20 min. gaarstoven. Lekker met witte rijst.
Ingrediënten voor 4 personen
500 g doorregen varkensvlees (hamlappen of ontbeende schouderkarbonade), 3 uien, 3 tenen knoflook, 4 bosuien, 4 schijfjes djahé of 2 theel. poeder (wortel van gemberplant), 2 lombok merah (spaanse peper), ½ theel. peper, ½ theel. nootmuskaat, zout, 3 eetl. plantaardige olie, 1 dl. ketjap manis