Daging smoor - gestoofd rundvlees

home > indonesische-gerechten > Daging smoor - gestoofd rundvlees

Pel de ui en de tenen knoflook en snijd ze fijn. Maak ze fijn in een vijzel of met een staafmixer of foodprocessor. Dompel de tomaat in kokend water, laat hem schrikken in koud water en ontvel hem. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit de olie in een wadjan of braadpan. Fruit het ui-knoflookmengsel goudbruin, voeg de tomaat, peper, zout, nootmuskaat en de ketjap toe. Bak de sukadelappen aan beide kanten bruin in het kruidenmengsel. Voeg zoveel kokend water toe dat het vlees net is bedekt en laat het in 2 tot 2½ uur zachtjes gaarstoven. Lekker met witte rijst.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g sukadelappen, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 1 vleestomaat, 3 eetl. plantaardige olie, ½ theel. versgemalen peper, 1 theel. zout, flinke mespunt nootmuskaat, 3 eetl. ketjap manis