Dendeng hati - dendeng van lever
home > indonesische-gerechten > Dendeng hati - dendeng van lever
Pel de uien en het knoflook, snipper ze. Maak de ui, het knoflook, de kemiries en de trasi fijn in een vijzel of met een staafmixer of foodprocessor; meng de laos, de ketoembar en de djinten erdoor (plet de laos licht met de stamper van de vijzel). Verhit 3 eetl. van de olie in een wadjan of braadpan. Fruit de uienmassa en de seré even aan. Voeg de daon salam, het asemwater en peper en zout naar smaak toe en doe er nog 1 dl lauw water bij. Breng het mengsel aan de kook en laat de lever erin gaarkoken. Snijd de lever in plakjes. Verhit de overgebleven 2 eetl. olie in een wadjan en bak de plakjes lever rondom bruin.
Ingrediënten voor 4 personen
4 uien, 2 tenen knoflook, 2 kemiries, ½ theel. trasi, 2 schijfjes laos of 1 theel. poeder, 1 theel. ketoembar, 1 theel. djinten, 5 eetl. plantaardige olie, 1 spriet seré of ½ theel. poeder, 2 daon salam, 2 eetl. asemwater, versgemalen peper, zout, 500 g varkenslever,