Kare domba - kerrie van lamsvlees

home > indonesische-gerechten > Kare domba - kerrie van lamsvlees

Snijd het vlees in blokjes. Pel de uien en het knoflook, snipper ze. Was de lomboks, snijd ze in ringen. Maak de uien, het knoflook, de lomboks en de kemiries fijn in een vijzel of met een staafmixer of foodprocessor, meng de laos, de ketoembar en djinten en de koenjit erdoor (plet de verse kruiden licht met de stamper van de vijzel). Verhit de olie in een wadjan of braadpan en fruit de uienmassa en de seré erin aan. Bak de stukjes vlees rondom bruin in het kruidenmengsel. Voeg de daon salam en djeroek poeroet en peper en zout naar smaak toe en zoveel kokend water dat het vlees half onder staat. Laat het vlees in ongeveer 1½ uur zachtjes gaarstoven. Los de santen op in de saus.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g mager lamsvlees, 4 uien, 3 tenen knoflook, 3 lombok merah, 2 kemiries, 2 schijfjes laos of 1 theel. poeder, 2 theel. ketoembar, 1 thee. djinten, 1 schijfje koenjit of ½ theel. poeder, 3 eetl. plantaardige olie, 1 spriet seré of ½ theel. poeder, 2 daon salam, 4 daon djeroek poeroet, ½ theel. versgemalen peper, zout, 25 g geconcentreerde santen