Ketimoen bakar - gevulde komkommer

home > indonesische-gerechten > Ketimoen bakar - gevulde komkommer

Verwarm de oven voor op 175ºC. Vet een lage ovenschaal in met boter. Was de komkommer en snijd de uiteinden eraf, snijd de komkommer in vier stukken en schep met een lepel de zaadlijsten eruit. Pel de ui en het knoflook en snipper ze heel fijn. Was de lombok en snijd hem in smalle ringen. Vermeng het gehakt met de ui, het knoflook, de lombok en het zout. Vul de stukken komkommer met het gekruide gehakt en zet ze in de ovenschaal. Giet er een klein laagje water bij. Bak de gevulde komkommers ongeveer 20 min. op de middelste richel van de oven. Lekker met witte rijst.





Ingrediënten voor 4 personen

1 slanke komkommer, 1 middelgrote ui, 1 teen knoflook, 1 lombok merah (spaanse peper), 300 g rundergehakt, ½ theel. zout, boter