Nasi ajam liwet - gekookte rijst met kip
home > indonesische-gerechten > Nasi ajam liwet - gekookte rijst met kip
Breng de kip aan de kook in 1½ l water met wat zout, laat haar 45 min. zachtjes koken. Was de rijst goed in een zeef, breng hem in een grote pan met ½ l water aan de kook, roer de rijst enkele keren goed om en laat hem zachtjes koken tot al het water is opgenomen. Dompel de tomaat in kokend water, laat hem schrikken in koud water en ontvel hem. Snijd de tomaat in stukjes. Neem een deel van de rijst uit de pan. Leg de kip met de daon salam, de kruidnagels en de tomaat op de rijst, leg de apart gehouden rijst weer erop en giet er een beetje kippenbouillon op. Laat het gerecht nog ongeveer 30 min. zachtjes koken tot de kip en rijst helemaal gaar zijn. Giet er regelmatig wat bouillon op.
Ingrediënten voor 4 personen
1 kip van ca. 900 g, 1 theel. zout, 400 g rijst, 1 vleestomaat, 1 daon salam, 2 kruidnagels