Nasi goreng djawa - gebakken rijst op Javaanse wijze

home > indonesische-gerechten > Nasi goreng djawa - gebakken rijst op Javaanse wijze

Kook de rijst met wat zout gaar, en giet ze af en laat ze 15 min. met deksel op de pan staan. Pel de sjalotten en het knoflook en snijd ze heel fijn. Verhit de olie in een wadjan of braadpan en fruit het knoflook lichtbruin. Laat de ui, de trasi en de sambal meefruiten. Voeg het paprikapoeder toe en bak de rijst goudbruin in de kruidenmassa. Was de lomboks en knip of snijd ze in ringen. Verwijder de pitten. Schep de lombokringen even om in de rijst. Serveer hierbij wat stokjes saté met satésaus en wat kroepoek.





Ingrediënten voor 4 personen

10 sjalotten, 2 tenen knoflook,, 2 eetl. plantaardige olie, ½ theel. trasi (gedroogde gefermenteerde garnalen), 1-2 theel. sambal oelek, mespunt paprikapoeder, 400 g rijst, 1 lombok merah en 1 lombok idjoe (rode en groene spaanse peper), zout