Rempah oedang - Garnalenballetjes
home > indonesische-gerechten > Rempah oedang - Garnalenballetjes
Maal de garnalen (shrimps) fijn. Pel de ui en het knoflook, snipper ze en maak ze fijn in een vijzel of met een staafmixer of foodprocesser. Verkruimel de daon djeroek poeroet, de trasi, de peper, het serépoeder, de klapper, het ei en zout naar smaak. Maak balletjes van de garnalenmassa. Verhit de olie in een wadjan of koekenpan en bak de garnalenballetjes rondom bruin en knapperig.
Ingrediënten voor 4 personen
100 g gepelde shrimps, 1 ui, 1 teen knoflook, 1 daon djeroek poeroet (blad of vruchten van citrusplant), ½ theel., trasi (gefermenteerde, gedroogde garnalen), ½ theel. versgemalen peper, ½ theel. serépoeder, 2 eetl. klapper (met 1 dl. kokend water krijg je kokosmelk), 1 ei, zout, 1 dl. plantaardige olie