Sajoer goedek - sajoer met nangka
home > indonesische-gerechten > Sajoer goedek - sajoer met nangka
Laat de nangka uitlekken of ontdooien. Pel de ui en het knoflook en snijd ze heel fijn. Verhit de olie in een wadjan of braadpan en fruit het knoflook enkele min. Fruit de ui, de ketoembar, de djinten, de ketjoer, de laos, de daon salam en de seré mee. Voeg bouillon toe en laat deze aan de kook komen. Doe de nangka erbij. Laat de sajoer 20 min. zachtjes koken. Rasp de santen en los deze op in het gerecht.
Ingrediënten voor 4 personen
250 g nangka (broodvrucht), uit blik of de diepvries, 1 middelgrote ui, 2 tenen knoflook, 2 eetl. plantaardige olie, ½ theel. ketoembar, ¼ theel. djinten, 2 schijfjes kentjoer of 1 theel. poeder, 1 schijfje laos of ½ theel. poeder, 1 daon salam, 1 spriet seré of ½ theel. poeder, ¼ l bouillon, 10 g geconcentreerde santen