Sajoer kool - sajoer met kool
home > indonesische-gerechten > Sajoer kool - sajoer met kool
Was de kool, snijd hem doormidden en haal de stronken eruit. Snipper de beide helften. Pel de uien en het knoflook en snijd ze heel fijn. Was de lombok en snijd of knip hem in ringetjes. Verhit de olie in een wadjan en fruit het knoflook lichtbruin, laat de ui en de overige kruiden meefruiten. Schep de koolsnippers om in de uienmassa. Voeg de bouillon en het asemwater toe en laat de sajoer 5 min. koken. Rasp de santen en los hem op in de sajoer.
Ingrediënten voor 4 personen
1 kleine spitskool (500 g), 2 middelgrote uien, 2 tenen knoflook, 1 lombok merah, 2 eetl. plantaardige olie, 1 theel. trasi, 1 theel. ketoembar, 2½ theel. djinten, 2 dl bouillon, ½ eetl. asemwater, 25 g geconcentreerde santen