Sajoer lodeh tahoe, tempé - met gemengde groenten, tahoe en tempé
home > indonesische-gerechten > Sajoer lodeh tahoe, tempé - met gemengde groenten, tahoe en tempé
Snipper de kool, haal de sperziebonen af, was ze en snijd ze in de lengte doormidden. Snijd de tohoe en tempé in blokjes. Pel de uien en het knoflook, snijd ze heel fij. Was de lombok en snijd hem in ringen. Verhit de olie en fruit het knoflook lichtbruin, laat de ui, de lombok en de laos meefruiten. Schep de koolsnippers, de sperziebonen en de tahoe en tempé om in de uienmassa en voeg de bouillon toe. Laat de sajoer 7 min. koken.
Ingrediënten voor 4 personen
150 g witte kool, 150 g sperziebonen, 100 g tahoe, 100 g tempé, 2 middelgrote uien, 2 tenen knoflook, 1 lombok merah, 2 eetl. plantaardige olie, 1 schijfje laos of ½ theel. poeder, 3 dl bouillon