Sambal goreng babi lombok - sambal goreng van varkensvlees met lombok
home > indonesische-gerechten > Sambal goreng babi lombok - sambal goreng van varkensvlees met lombok
Snijd de hamlappen in heel dunne reepjes. Pel de uien en het knoflook, en snipper beide heel fijn. Was de lomboks en snijd ze in ringen. Verhit de olie in een wadjan of koekenpan. Fruit het knoflook lichtbruin, laat de uien, de lombok en de laos meefruiten. Bak de reepjes vlees rondom bruin in de uienmassa. Voeg de daon salam, de goela djawa en de bouillon toe en laat het vlees 5 min. stoven. Rasp de santen en laat hem in het gerecht smelten. Lekker met witte rijst.
Ingrediënten voor 4 personen
400 g hamlappen, 3 uien, 2 tenen knoflook, 2 lombok idjoe, 3 eetl. plantaardige olie, 1 schijfje laos of ½ theel. poeder, 1 daon salam, 1 eetl. goela djawa, 1 dl. bouillon, 15 g geconcentreerde santen