Sambal goreng ebi basa - sambal goreng van gedroogde garnalen
home > indonesische-gerechten > Sambal goreng ebi basa - sambal goreng van gedroogde garnalen
Week de ebi 10 min. in lauw water, pel de uien, snipper ze. Snijd de lomboks in stukjes, maak de uien, de lombok en de trasi fijn in een vijzel of met een staafmixer of foodprocessor. Doe de laos erbij (plet deze licht met de stamper van de vijzel). Verhit de olie in een wadjan en fruit de uienmassa met de uitgelekte ebi en de daon salam goudbruin. Voeg het asemwater en de goela djawa toe en laat de sambal goreng koken tot hij rood begint te worden. Voeg zout naar smaak toe en verwarm de santen even mee. Lekker met witte rijst.
Ingrediënten voor 4 personen
150 g ebi (gedroogde garnalen), 2 rode uien, 2 lombok merah, 1 theel. trasi, 1 schijfje laos of ½ theel. poeder, 2 eetl. plantaardige olie, 2 daon salam, 2 eetl. asemwater, 15 g goela djawa, zout, ½ dl. dunne santen