Sambal goreng ebi kering - sambal goreng van gedroogde garnalen II

home > indonesische-gerechten > Sambal goreng ebi kering - sambal goreng van gedroogde garnalen II

Week de ebi 10 min. in lauw water en laat ze in een zeef uitlekken, pel de uien en de knoflook, snipper ze. Was de lomboks, snijd de lomboks in ringen, maak de uien, het knoflook, de lombok en de trasi fijn in een vijzel of met een staafmixer of foodprocessor. Doe de laos erbij (plet deze licht met de stamper van de vijzel). Verhit de olie in een wadjan en fruit de uienmassa met de uitgelekte ebi en de daon salam lichtbruin. Voeg het asemwater en de goela djawa en zout naar smaak toe en laat de sambal goreng bakken tot alle vocht is verdampt. Lekker met witte rijst.





Ingrediënten voor 4 personen

150 g ebi (gedroogde garnalen), 2 uien, 4 tenen knoflook, 3 lombok merah, 1 theel. trasi, 1 schijfje laos of ½ theel. poeder, 2 eetl. plantaardige olie, 1 daon salam, 1 eetl. asemwater, 15 g goela djawa, zout