Sambal goreng hati ajam - sambal goreng van kippenlevertjes

home > indonesische-gerechten > Sambal goreng hati ajam - sambal goreng van kippenlevertjes

Maak de kippenlevertjes schoon, verwijder eventuele vliesjes en was de levertjes. Dep ze droog in keukenpapier en snijd ze in stukjes. Pel de uien en het knoflook, snipper ze, was de lomboks en snijd ze in ringen. Maak de uien, het knoflook en de lomboks fijn in een vijzel of met een staafmixer of een foodprocessor. Verhit de olie in een wadjan of koekenpan. Fruit de uienmassa met de laos goudbruin. Bak de kippenlevertjes in de uienmassa. Voeg de goela djawa, het asemwater en de santen toe, en laat de sambal goreng stoven tot de olie uit de santen komt bovendrijven. Lekker met witte rijst.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g kippenlevertjes, 3 uien, 2 tenen knoflook, 2 lombok merah, 3 eetl. plantaardige olie, 1 schijfje laos of ½ theel. poeder, 1 eetl. goela djawa, 1 eetl. asemwater, 2 dl. dunne santen