Sarang boeroeng ikan teri - vogelnestjes van gedroogde visjes

home > indonesische-gerechten > Sarang boeroeng ikan teri - vogelnestjes van gedroogde visjes

Maak de prei schoon, snijd hem in de lengte door en was hem goed. Snijd beide halve preien in heel dunne snippers. Breek het ei in een schaal en roer de bloem erdoor. Meng de preisnippers en de ikan teri door het eimengsel en breng het op smaak met peper. Roer de selderij erdoor. Verhit de olie in een grote koekenpan. Schep met een eetlepel bergjes van het beslag in de pan, druk ze iets platter en bak ze knapperig bruin en gaar, keer ze en laat de andere kant bruin bakken. Houd de vogelnestjes warm in de oven terwijl op de zelfde manier de rest gebakken wordt.





Ingrediënten voor 4 personen

1 grote prei, 1 ei, 4 eetl. bloem, 100 g ikan teri, versgemalen peper, 2 eetl. fijngesneden selderij, 3 eetl. plantaardige olie