Sarang boeroeng oedang - vogelnestjes van garnalen
home > indonesische-gerechten > Sarang boeroeng oedang - vogelnestjes van garnalen
Was de taugé en verwijder zoveel mogelijk de groene vliesjes en bruine staartjes, laat de taugé uitlekken. Was de prei en snijd hem in smalle ringen. Vermeng deze ingredieënten met de garnalen. Klop de eieren en de bloem door elkaar, voeg peper en zout naar smaak toe. Schep het beslag door de overige ingredieënten. Verhit de olie in een koekenpan, schep met een eetlepel bergjes van het gevulde beslag in de koekenpan en druk ze iets platter. Laat eerst de onderkant goudbruin bakken, keer ze en bak ook de andere kant goudbruin. Houd ze warm in de oven terwijl op de zelfde manier de rest gebakken wordt.
Ingrediënten voor 4 personen
100 g taugé, 100 g prei, 2 eetl. fijngesneden selderij, 100 g gepelde garnalen, 2 eieren, 4 eetl. bloem, 2-3 eetl. plantaardige olie, zout, versgemalen peper