Smoor ajam tomaat - gestoofde kip met tomaat

home > indonesische-gerechten > Smoor ajam tomaat - gestoofde kip met tomaat

Wrijf de stukken kip in met zout. Pel de uien en het knoflook en snijd ze heel fijn. Dompel de tomaten in kokend water en ontvel ze. Verwijder de pitten uit de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit de olie in een wadjan of braadpan en bak de stukken kip rondom bruin, neem ze uit de pan. Giet de helft van de olie uit de pan en verhit de rest. Fruit het knoflook lichtbruin, laat de ui meefruiten. Schep de tomaat even om in de uienmassa en voeg de peper, de nootmuskaat, de ketjap en een scheutje water toe. Laat de kip in ongeveer 35 min. in de saus gaarstoven. Lekker met witte rijst.





Ingrediënten voor 4 personen

4 kippenpoten, 3 middelgrote uien, 2 tenen knoflook, 2 vleestomaten, 3 eetl. plantaardige olie, 1 theel. versgemalen peper, zout, 1 theel. nootmuskaat, 2 eetl. ketjap manis