Aardappelen met tuinkerskwark

home > internationale-aardappel-gerechten > Aardappelen met tuinkerskwark

Was de aardappelen goed, kook ze 10 minuten in gezouten water en wikkel iedere aardappel afzonderlijk in aluminiumfolie.
Verwarm de oven voor op 200°C en laat de aardappelen daarin in 30-35 minuten gaar worden.
Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten, was ze en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Roer de kwark los met de slagroom en de zure room en roer de paprika door dit mengsel.
Knip de blaadjes tuinkers van de steeltjes en roer die eveneens door de saus.
Houd enkele blaadjes apart voor de garnering.
Breng de kwarksaus op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
Neem de aardappelen uit de oven, snijd ze kruisgewijs in en druk ze enigszins open.
Bestrooi de kwarksaus met de achtergehouden tuinkers en serveer de saus bij de aardappelen.





Ingrediënten voor 4 personen

1200 g aardappelen
zout
400 g paprika’s (rood, groen en geel)
500 g magere kwark
1/8 liter slagroom
200 g zure room
2 bakjes tuinkers
peper, paprikapoeder