Gebakken aardappelen met knoflook en bacon
home > internationale-aardappel-gerechten > Gebakken aardappelen met knoflook en bacon
Pel de knoflook.
Boen de aardappelen schoon, kook ze in 15 minuten gaar en giet ze af.
Kook de laatste 5 minuten de knoflook mee.
Snijd de aardappelen elk in 4 parten.
Verhit de olie, bak de bacon knapperig en laat de plakjes op keukenpapier uitlekken.
Voeg de aardappelparten, de knoflook en de rozemarijn toe en bak de aardappelen in ± 7 minuten goudbruin en knapperig.
Breng op smaak met peper en zout en garneer met de bacon.
Lekker met een gegrilde biefstuk en een frisse gemengde salade.
*Rozeval aardappelen (vastkokend) komen uit Frankrijk. Ze zijn nog niet zo lang in Nederland te koop. Wegens hun verfijnde smaak worden ze als delicatesse beschouwd. Ze hebben een langwerpige vorm en een mooie rode schil.
Ingrediënten voor 4 personen
10 teentjes knoflook
600 g vastkokende (b.v. *Rozeval) aardappelen
3 eetlepels olijfolie
50 g bacon
2 theelepels rozemarijnblaadjes
peper, zout