Thaise aardappelcurry

home > internationale-aardappel-gerechten > Thaise aardappelcurry

Schil de aardappelen en kook ze in 15 minuten gaar.
Snijd de courgette in blokjes en kook die 1 minuut in water met wat zout.
Bak de ui 5 minuten in de olie.
Doe de aardappelen en de courgette bij de ui en bak ze nog 5 minuten mee.
Schep de mosterd, de kerrie en het chilipoeder erdoor, doe er de bouillon, de suiker en het citroensap bij en roer alles goed door elkaar.
Bestrooi voor het serveren met de koriander of peterselie.
Lekker met een salade van blokjes komkommer, stukjes tomaat en dunne ringetjes rode peper, aangemaakt met zout en witte wijnazijn.





Ingrediënten voor 4 personen

400 g vastkokende aardappelen
1 kleine courgette in blokjes
1 gesnipperde ui
2 eetlepels olie
1 eetlepel grove mosterd
1 eetlepel kerrie
1-2 theelepels chilipoeder
1 theelepel bruine basterdsuiker
1-2 eetlepels citroensap
1 dl groentebouillon
2 eetlepels gesneden koriander of peterselie