Tortilla met chorizo en olijven
home > internationale-aardappel-gerechten > Tortilla met chorizo en olijven
Bak de plakjes chorizo in een ruime koekenpan in 1 eetlepel olijfolie en schep de plakjes uit de pan.
Pel de uien en snijd ze in smalle ringen.
Klop de eieren met in plakjes gesneden olijven, 1 eetlepel peterselie en peper en zout.
Bak de uien ± 2 minuten in het bakvet.
Voeg de rest van de olijfolie toe en bak de aardappelschijfjes 5 minuten mee.
Leg de chorizoplakjes erop en giet het eimengsel erover.
Bak zolang tot de eieren beginnen te stollen.
Strooi de kaas erover, leg een deksel op de pan en laat de kaas even smelten.
Serveer de tortilla in punten gesneden en strooi de rest van de peterselie erover.
Ingrediënten voor 4 personen
150 g gesneden chorizo
3 eetlepels olijfolie
2 grote uien
6 eieren
12 groene of zwarte olijven zonder pit
2 eetlepels gehakte peterselie (vers of diepvries)
versgemalen zwarte peper en wat zout
450 g voorgekookte aardappelschijfjes
100 g geraspte belegen kaas