Zalmrösti
home > internationale-aardappel-gerechten > Zalmrösti
Kook de ongeschilde aardappelen ± 10 minuten in ruim water met zout.
Maal de zalm in een keukenmachine grof en vermeng dit met de kappertjes, het limoensap, de gehakte koriander, het zout en de cayennepeper.
Giet de aardappelen af, spoel ze koud en haal de schillen eraf.
Rasp de aardappelen grof, vermeng ze luchtig met de zalm en vorm van het mengsel ± 12 afgeplatte balletjes.
Verhit de olie in een koekenpan, bak de zalmkoekjes in 3-4 minuten per kant goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Garneer met toefjes koriander.
Ingrediënten voor 4 personen
250 g nieuwe aardappelen, bijvoorbeeld Malta’s
zout
350 g zalmfilet zonder vel in stukjes
1 eetlepel kappertjes
1-2 eetlepels vers limoensap
2 eetlepels fijngehakte koriander
1/4 theelepel cayennepeper
1-2 eetlepels olie
toefjes koriander