Griekse kipsalade

home > kip-recepten > Griekse kipsalade

Neem de kip tijdig uit de koelkast voor een optimale geur en smaak
Snijd de kip in flinterdunne reepjes
Leg de sla, de komkommer en de tomaat op het bord
Bak het spek uit in een verwarmde koekenpan zonder olie
Voeg het spek, de kip, de mandarijn en de feta toe aan de salade
Rooster de pitten in de voorverwarmde koekenpan heel licht
Besprenkel met het sap en bestrooi met de pitten
Lekker met grof volkorenbrood en tzatziki (Griekse komkommersaus met knoflook)





Ingrediënten voor 4 personen

4 halve of 2 dubbele gerookte kipfilets
½ krop ijsbergsla of rucolasla of friséesla in reepjes
½ komkommer in schijfjes
2 vleestomaten in plakjes
100 g katenspek in blokjes of reepjes
2 eetl. mandarijnpartjes
4 eetl. Griekse fetakaas in blokjes
1 eetl. pijnboompitten of gehakte gemengde noten
1 eetl. citroensap (of limoensap)

Nodig: plank, scherp glad mes, koekenpan, warmtebron en bord