Kip in champignonsaus
home > kip-recepten > Kip in champignonsaus
Bewaar de kip tot gebruik in de koelkast
Bestrooi de kip met de paprikapoeder
Verwarm de boter in de pan en bak hierin de kip rondom goudbruin
Voeg alle ingrediënten behalve de peterselie toe
Stoof ca. 60 minuten en prik dan in de kip om te controleren of deze gaar is
Helder vleessap duidt op gare kip
Maak op smaak af met zout en peper
Garneer met peterselie en lekker met rijst, doperwten en rode radijs
Ingrediënten voor 4 personen
4 kippenbouten (kippenpoten met rugstuk)
1 theel. paprikapoeder
30 g boter of margarine
1 blik champignonsoep (0,8 l)
150 g kastanjechampignons
1 theel. geraspte nootmuskaat
zout en peper
1 eetl. fijngeknipte peterselie
Nodig: plank, braadpan, warmtebron en bestek