Kip met rozijnen

home > kip-recepten > Kip met rozijnen

Bewaar de kip tot gebruik in de koelkast
Bak het spek uit in een pan met zware bodem
Voeg hieraan de olie, de boter en de uien toe
Roerbak de uien kort en leg dan de kip in de pan
Bak de kip rondom even aan
Giet dan de wijn langs de rand van de pan erbij
Voeg de suiker en de rozijnen toe en sluit de pan
Stoof dit gedurende 30 minuten (zacht pruttelen)
Open dan de pan en roer de room door de saus
Kook dit even in en maak de saus op smaak af met zout en peper
Lekker met gekookte krieltjes en boontjes





Ingrediënten voor 4 personen

8 gekruide kipdrumsticks
250 g rookspek in blokjes of reepjes
1 eetl. olie en 15 g roomboter of margarine
2 grote kleingesneden uien
½ fles Rieslingwijn
½ eetl. suiker
3 eetl. gewelde rozijnen
250 g slagroom (1 bekertje supermarkt) of slankroom
zout en peper uit de molen

Nodig: braadpan, warmtebron