Kip Pilav uit eigen keuken

home > kip-recepten > Kip Pilav uit eigen keuken

Bewaar de kip tot gebruik in de koelkast
Verwarm de olie in de wok en roerbak hierin de uien met de knoflook
Bak hierin de kip rondom goudbruin en voeg dan de rijst toe
Roer tot alle rijst glanst van de olie en voeg de kruiden toe
Giet dan de tomaten in de wok met de zuidvruchten, de sambal, de ketjap en zoveel vocht dat alles ca. 1 cm onderstaat
Breng dit aan de kook en laat zachtjes koken tot de rijst gaar is (20-30 min. afh. soort)
Proef en maak op smaak af en neem suikerwater als de pilav te heet is geworden
Lekker met komkommersalade met een yoghurtdressing





Ingrediënten voor 4 personen

500 g kipfilets in reepjes
4 eetl. olie
2 gehakte uien 2 teentjes kleingesneden knoflook
300 g rijst
zout en peper naar smaak
1 theel. paprikapoeder
½ l blik gepelde tomaten
12 gewelde abrikozen of 4 verse abrikozen in partjes of 4 perziken uit blik in partjes
1 theel. sambal oelek of meer naar smaak
1 eetl. ketjap manis (zoet) en vocht als bouillon of water
1 handje rozijnen

Nodig: wok of hapjespan met deksel, warmtebron met eventueel vlamverdeler, plank