Kipfilet á la Lida

home > kip-recepten > Kipfilet á la Lida

Kruid de kipfilets ruim met de kipkruiden. Bak de filets in de boter even om en om. Doe er ½ l water bij, en laat het zeker 2 uur zachtjes sudderen met de deksel op de pan. Keer af en toe de kip voorzichtig om. Na de 2 uurtjes sudderen het pakje naturel gebonden jus van Maggi er bij, en nog eens 300 ml water. Laat het nog een ½ uurtje zachtjes sudderen. Kook ondertussen de aardappelen en de groente. Is erg lekker met gekookte aardappelen en doperwtjes of sperzieboontjes. De jus van de kip is erg lekker over de aardappelen en de groente.





Ingrediënten voor 4 personen

6 halve kipfilets, wat kipkruiden, 1 zakje Maggi naturel gebonden jus (inhoud 29 gram), 50 gram boter, water

Nodig: sudderpan (vlees- of hapjespan met deksel)