Kipfilet in sinaasappelsaus
home > kip-recepten > Kipfilet in sinaasappelsaus
Bewaar de kip tot gebruik in de koelkast
Kook de sliertjes in het water met de honing gedurende 5 minuten
Laat ze daarna uitlekken en afkoelen
Bestrooi de kip met de kruiden en de tijm
Verwarm de boter met de olie in de bakpan
Bak hierin de kip aan beide zijden goudbruin
Voeg de likeur en de room toe en dan al roerende de Beurre Manie met de sappen
Maak de saus op smaak af met zout en peper
Garneer met de amandelen
Lekker met gekookte broccoli en rijst
Ingrediënten voor 4 personen
4 halve kipfilets
sliertjes van schilletjes (1 sinaasappel en 1 citroen)
1 dl water met 1 eetl. honing
kipkruiden en 1 theel. gedroogde tijm of verse
25 g boter of margarine en 1 eetl. olie
1 dl kersenlikeur en 1 dl slagroom
Beurre manie (mengsel) van 60 g roomboter en 20 g bloem
sap van 1 sinaasappel en 1 citroen
zout en peper naar smaak
2 eetl. amandelsnippers of staafjes
Nodig: sinaasappelpers, schilletjestrekker of zesteur, kookpan, warmtebronnen, koekenpan, oven op 175°C (heteluchtoven 160°C), aluminiumfolie